Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 22gramůDroždí
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- Na vytření formy a potírání chleba
- 0,5decilitrVoda pitná
- Těsto
- 2lžíceMouka pohanková
- 1lžíceMouka amarantová
- 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 1lžíceLněné semínko
- 1lžíceVločky pohankové bio
- 1lžíceJablka
- 1lžíceOcet jablečný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaXantanová guma
- 1kusBrambory
- 0,5decilitrVoda pitná
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 1lžičkaChlebové koření hrubě mleté bio
- 400gramůMouka bezlepková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kvásek: do misky dáme 22 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.
- 2Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Schär B, 2 lžíce pohankové mouky, 1 lžíci amarantové mouky, 1 lžíci slunečnicových semínek, 1 lžíci lněných semínek a 1 lžíci pohankových vloček. Ještě přidáme 1 lžíci nastrouhaných jablek, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku chlebového koření, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky guarové gumy a 1 nastrouhaný vařený brambor. Přilijeme kvásek, 3 dl vlažné vody, 0.5 dl vlahého mléka a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.
- 3Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.