Kerblíková omáčka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKerblík
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusChilli paprička
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
138 mg
Postup přípravy
- 1Rozpálíme olej a podusíme na něm nasekaný kerblík a najemno nasekanou chilli papričku.
- 2Poté přilijeme vývar a provaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme základní hnědou omáčku, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
- 3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k zelenému hrášku a sójovým výhonkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.