Kerblíková smetanová polévka

30 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Vápník
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání povaříme na mírném ohni cca 10 min.
  • 2
    Mezitím žemle nakrájíme na kostičky a na zbytku másla dozlatova osmahneme. Do polévky vmícháme kerblík a zjemníme ji smetanou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krátce promixujeme.
  • 3
    Do misek rozdělíme smaženou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.