Kerblíková smetanová polévka
30 min.
Ingredience
- 150gramůKerblík
- 5lžicMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVývar zeleninový
- 2kusyŽemle tuková
- 125gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Kerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání povaříme na mírném ohni cca 10 min.
- 2Mezitím žemle nakrájíme na kostičky a na zbytku másla dozlatova osmahneme. Do polévky vmícháme kerblík a zjemníme ji smetanou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krátce promixujeme.
- 3Do misek rozdělíme smaženou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.