Kežmarská roštěná
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 300gramůRajčata
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůKlobása vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji.
- 2Ve výpeku mírně osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a podlijeme vodou. Vložíme zpět opečené roštěnky, přidáme omytá, nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Chvíli povaříme, přidáme smetanu a scedíme.
- 4Při podávání položíme na každou roštěnku polovinu podélně rozkrojené, ohřáté klobásy a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.