Kežmarská roštěná

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji.
  • 2
    Ve výpeku mírně osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a podlijeme vodou. Vložíme zpět opečené roštěnky, přidáme omytá, nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Chvíli povaříme, přidáme smetanu a scedíme.
  • 4
    Při podávání položíme na každou roštěnku polovinu podélně rozkrojené, ohřáté klobásy a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.