Kim chee
330 min.
Ingredience
- 400gramůZelí čínské
- 2lžíceSůl
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 1lžíceOlej sezamový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Čínské zelí podélně rozčtvrtíme, omyjeme a necháme okapat. Košťál odstraníme, mezi listy nasypeme 2lžíce soli, dáme do mísy a zakryté necháme 5h odležet. Poté omyjeme studenou vodou, necháme okapat a osušíme. Papriku přepůlíme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem, 5lžícemi vody a pálivou paprikou.
- 2Směs koření a paprikové nudličky rozdělíme mezi zelí. Vložíme do mísy, zakryjeme talířem tak, aby ležel přímo na zelenině a zatížíme. Necháme 3dny odležet v lednici.
- 3Před podáváním zelí vyjmeme z nálevu, necháme okapat a napříč nakrájíme na kousky. Dochutíme sezamovým olejem a podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.