Kimči z ředkví ve slaném nálevu - Nabak kimči
60 min.
Ingredience
- 200gramůZelí čínské
- 200gramůŘedkev
- 18gramůSůl
- 20gramůCibulka jarní
- 30gramůPaprika červená
- 50gramůŘeřicha
- 3gramyOříšky piniové
- Kořenící marináda na kimči
- 1,2litryVoda pitná
- 18gramůSůl
- 4gramyCukr krupice
- 24gramůČesnek
- 15gramůZázvor celý
- 15gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
14 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
845 mg
Cukr
982 mg
Postup přípravy
- 1Ředkev a zelí očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky - asi 2,5 x 3 cm. Nakrájené zelí zasypeme solí a po 5 minutách marinování přidáme k zelí i kousky ředkve.
- 2Po dalších 5 minutách takto naloženou zeleninu scedíme a slanou šťávu zachováme jako nálev k dalšímu použití.
- 3Řeřichu, jarní cibulku a papriku očistíme a nakrájíme na stejné kousky jako zelí a ředkev. Do odložené slané šťávy z ředkve a zelí přidáme vodu a cukr a obarvíme ji na červeno tak, že v tomto nálevu promneme asi 10x bavlněný pytlíček, do kterého jsme dali mletou papriku.
- 4Piniové oříšky oloupeme tak, že z nich odřízneme vršky a promneme je v utěrce. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, dáme je do bavlněných pytlíčků. Pytlíčků si připravíme tolik, kolik máme sklenic.
- 5Zeleninu důkladně promícháme a naskládáme do připravených sklenic. Zeleninu ve sklenicích zalijeme slaným nálevem, ke směsi do sklenic přidáme připravené pytlíčky s kořením a necháme 30 minut uležet. Hotové ředkvové kimči podáváme jako přílohu k jídlům z masa a podáváme ho ozdobené řeřichou a piniovými oříšky, studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.