Kirgizský jehněčí guláš

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
75 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky a nadrobno cibuli. V kastrole na polovině oleje cibuli dorůžova orestujeme, přidáme jehněčí maso, osolíme a po všech stranách ho rychle opečeme. Potom maso podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou a asi půl hodiny ho zakryté poklicí dusíme.
  • 2
    Deset minut před ukončením dušení na pánvičce rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme nahrubo nadrcené arašídy. Ve chvíli, kdy je sejmeme z ohně, přimícháme k nim prolisovaný česnek, pepř a lžíci sladké papriky. Směs nasypeme na maso, dobře spolu promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.
  • 3
    Jehněčí guláš podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.