Kirgizský jehněčí guláš
60 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůArašídy
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 600gramůBrambory vařené
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
75 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky a nadrobno cibuli. V kastrole na polovině oleje cibuli dorůžova orestujeme, přidáme jehněčí maso, osolíme a po všech stranách ho rychle opečeme. Potom maso podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou a asi půl hodiny ho zakryté poklicí dusíme.
- 2Deset minut před ukončením dušení na pánvičce rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme nahrubo nadrcené arašídy. Ve chvíli, kdy je sejmeme z ohně, přimícháme k nim prolisovaný česnek, pepř a lžíci sladké papriky. Směs nasypeme na maso, dobře spolu promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.
- 3Jehněčí guláš podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.