Klasická hovězí polévka

150 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem asi 2 hodiny.
  • 2
    Po hodině varu přidáme zeleninu a koření. Vaříme velmi pomalu, aby se vývar nezakalil.
  • 3
    Měkké maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Polévku procedíme a vrátíme do ní maso i zeleninu, přidáme nudle a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a kořením, přidáme celerovou a petrželovou nať, necháme přejít varem.
  • 4
    Horkou polévku ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 1. 2017
Klasická hovězí polévka
Klasika je nejlepší. Jen nudle vařím zvlášť a vkládám až do hotové polévky. Palec nahoru 🙂