Klasická hovězí polévka
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstNudle vaječné
- 5kusůNové koření celé
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůHovězí maso přední
- 2lžícePetržel - nať
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůKapusta růžičková
- 1lžíceCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem asi 2 hodiny.
- 2Po hodině varu přidáme zeleninu a koření. Vaříme velmi pomalu, aby se vývar nezakalil.
- 3Měkké maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Polévku procedíme a vrátíme do ní maso i zeleninu, přidáme nudle a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a kořením, přidáme celerovou a petrželovou nať, necháme přejít varem.
- 4Horkou polévku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 1. 2017
Klasická hovězí polévka
Klasika je nejlepší. Jen nudle vařím zvlášť a vkládám až do hotové polévky. Palec nahoru 🙂