Klasické boloňské špagety
130 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10dekagramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 75gramůŠunka dušená
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCeler řapíkatý
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 220gramůHovězí maso mleté
- 2kusyJátra kuřecí
- 125mililitrůVíno bílé
- 450gramůTěstoviny Spaghettini
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
37 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na kostky nakrájené houby. Přidáme šunku, maso a smažíme, až maso změní barvu. Poté přidáme pokrájená játra, protlak a ještě asi dvě minuty smažíme. Do směsi vlijeme víno, vývar, přisypeme koření, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba hodinu. Poté přimícháme šlehačku a už bez poklice vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne.
- 2V mezičase ve větším hrnci uvaříme špagety na zkus. Těstoviny scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme je v teple.
- 3Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, ozdobíme posekanou petrželkou a podáváme. Strouhaný parmazán podáváme ve zvláštní misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.