Klasické boloňské špagety

130 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
37 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém rendlíku na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na kostky nakrájené houby. Přidáme šunku, maso a smažíme, až maso změní barvu. Poté přidáme pokrájená játra, protlak a ještě asi dvě minuty smažíme. Do směsi vlijeme víno, vývar, přisypeme koření, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba hodinu. Poté přimícháme šlehačku a už bez poklice vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne.
  • 2
    V mezičase ve větším hrnci uvaříme špagety na zkus. Těstoviny scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme je v teple.
  • 3
    Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, ozdobíme posekanou petrželkou a podáváme. Strouhaný parmazán podáváme ve zvláštní misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.