Klasické české bramboráky
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
220 mg
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme kmín, vejce, mouku, česnek utřený se špetkou soli a zbylou sůl.
- 2Umícháme těsto, z něho na rozpáleném oleji či sádle lžící tvoříme placičky a postupně smažíme po obou stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.