Klatovský závitek
110 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 300gramůCibule
- 75gramůOkurky nakládané
- 20gramůHořčice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůAnglická slanina
- 4plátkyHovězí maso zadní
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- 2Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme.
- 3Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky.
- 4Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem.
- 5Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
- 6Závitky podáváme přelité procezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 30. 1. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Recept určitě doporučuji. Jednoduchá příprava, kombinace ingrediencí zajišťuje vynikající chuťový zážitek. Jako přílohu jsem zvolila rýži, myslím, že touto volbou jsem dovedla recept k dokonalosti. Skutečně výborné!