Klatovský závitek

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme rozpustit. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) a na kostičky nakrájené sterilované okurky, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Spojíme rozkvedlaným vejcem. Dobře promícháme.
  • 3
    Plátky naplníme připravenou směsí a zavineme. Upevníme nití nebo párátky.
  • 4
    Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, přidáme závitky, v základu je krátce opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pod poklicí dusíme maso doměkka. Během dušení závitky obracíme a zaléváme teplým vývarem.
  • 5
    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nitě nebo párátek. Vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
  • 6
    Závitky podáváme přelité procezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 30. 1. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Recept určitě doporučuji. Jednoduchá příprava, kombinace ingrediencí zajišťuje vynikající chuťový zážitek. Jako přílohu jsem zvolila rýži, myslím, že touto volbou jsem dovedla recept k dokonalosti. Skutečně výborné!