Klobásky s rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 500gramůKlobása Dunajská
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule červená
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůVodka
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a osmažíme na něm ze všech stran klobásky. Pak klobásky vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Rozpálíme na pánvi zbytek oleje a osmažíme na něm najemno nakrájenou červenou cibuli. Nakonec přidáme rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar, cukr, sůl, pepř, vodku a povaříme asi 10 minut. Pak přidáme do omáčky klobásky a na mírném ohni dusíme asi dalších 30 minut.
- 3Hotový pokrm servírujeme na připravené talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.