Klobásky v županu
40 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 650gramůBavorská grilovací klobása
- 1kusVejce slepičí
- 3špetkySůl
- 4lžíceSezam - semena
- 4lžícePepř 4 barev
- 4lžíceHořčice
- 4lžíceOmáčka tatarská
- 4lžíceKečup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
48 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
145 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem z něj nakrájíme 2 cm široké pásky. Malé (krátké) klobásky zešikma obalíme plátky listového těsta. Poklademe je na plech, potřeme rozšlehaným osoleným vejcem. Polovinu klobásek posypeme nahusto sezameme, druhou polovinu posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- 2Klobásky pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme je teplé i studené s pikantní hořčicí, tatarskou omáčkou a kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.