Klobásy dušené v jablkách s cibulí
50 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 4kusyKlobása vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžícePetržel - nať
- 400gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Klobásy několikrát propíchneme vidličkou a po obou stranách je opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka bez jádřinců, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Zvolna dusíme pod pokličkou.
- 2Nakonec pokrm dochutíme majoránkou a podle chuti přisladíme.
- 3Na nahřáté talíře upravíme klobásy a dušená jablka s cibulí. Posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.