Klobásy z udírny

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
314 mg
Cukr
691 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bok a kýtu nakrájíme na drobné kostičky a ty promícháme. Přibližně třetinu nakrájeného masa umeleme na masovém strojku. Hovězí maso také umeleme a smícháme s mletým i krájeným vepřovým masem. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, cukr, majoránku, prolisovaný česnek a zalijeme trochou vody. Všechny suroviny důkladně promícháme a prohněteme jako těsto. Necháme asi půl hodiny uležet.
  • 2
    Vepřová tenčí střívka propereme a pomocí plničky klobás je naplníme postupně masovou směsí. Tvoříme přibližně stejně dlouhé klobásy, konce stahujeme provázkem, rozvěsíme do udírny a velmi zvolna v kouři udíme - záleží na teplotě v udírně, minimum je však 30 až 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.