Klobásy z udírny
70 min.
Ingredience
- 3500gramůVepřová kýta
- 1500gramůVepřový bok
- 500gramůHovězí maso přední
- 30gramůČesnek
- 10gramůPepř černý mletý
- 20gramůKmín drcený
- 10gramůMajoránka
- 100gramůSůl
- 20gramůCukr moučkový
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
314 mg
Cukr
691 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bok a kýtu nakrájíme na drobné kostičky a ty promícháme. Přibližně třetinu nakrájeného masa umeleme na masovém strojku. Hovězí maso také umeleme a smícháme s mletým i krájeným vepřovým masem. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, cukr, majoránku, prolisovaný česnek a zalijeme trochou vody. Všechny suroviny důkladně promícháme a prohněteme jako těsto. Necháme asi půl hodiny uležet.
- 2Vepřová tenčí střívka propereme a pomocí plničky klobás je naplníme postupně masovou směsí. Tvoříme přibližně stejně dlouhé klobásy, konce stahujeme provázkem, rozvěsíme do udírny a velmi zvolna v kouři udíme - záleží na teplotě v udírně, minimum je však 30 až 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.