Klokočenský špíz
60 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 200gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 4gramySůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
- 200gramůBrambory
- Na omáčku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 20mililitrůHořčice Dijonská
- 4gramySůl
- 3gramyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
58 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Svíčkovou nakrájíme na medailonky, slaninu na plátky a oloupané brambory a cibuli na kolečka. Nabodneme střídavě na špízovou jehlu, slaninu dáme častěji než ostatní suroviny, aby špíz promastila. Potřeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 2Zatím připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme worcester, zelený pepř a hořčici, několik minut povaříme. Nakonec vmícháme šlehačku a osolíme. Špízy podáváme přelité teplou omáčkou a s vhodným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.