Klopsy II
45 min.
Ingredience
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSádlo škvařené
- 500gramůVepřová plec
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,2litrVíno bílé
- 2kusyNové koření celé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusRohlíky bílé
- 1lžičkaSardelová pasta
- 0,5kusCibule
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.
- 2Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.
- 3Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.
- 4Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a rozmícháme dohladka. Okořeníme, osolíme, omáčku zředíme vínem, přidáme do ní uvařené klopsy a pozvolna dusíme 10 minut. Poté přidáme sardelovou pastu.
- 5Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme žloutky rozmíchané v troše studeného vývaru.
- 6Jako přílohu podáváme suchou rýži nebo makaróny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.