Klopsy II

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.
  • 2
    Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.
  • 3
    Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.
  • 4
    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a rozmícháme dohladka. Okořeníme, osolíme, omáčku zředíme vínem, přidáme do ní uvařené klopsy a pozvolna dusíme 10 minut. Poté přidáme sardelovou pastu.
  • 5
    Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme žloutky rozmíchané v troše studeného vývaru.
  • 6
    Jako přílohu podáváme suchou rýži nebo makaróny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.