Klopsy ve smetanové omáčce
60 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 500gramůMaso mleté - mix
- 0,25litrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1K mletému masu přidáme nastrouhanou cibuli, nasekané bylinky, ušlehané vejce, pepř a sůl. Vše promícháme.
- 2Na prkénku posypaném hladkou moukou utvoříme ze vzniklé hmoty placičky. V kastrole na rozehřátém másle (1 lžíce) je po obou stranách opečeme a potom je podlité dusíme asi 30 minut.
- 3Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji trochou vývaru a smetanou. Omáčku dobře vymícháme a nalijeme ji na klopsy. Přidáme do ní kousek citronové kůry, kterou před podáváním vyjmeme. Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s těstovinami nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.