Klopsy ve smetanové omáčce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
53 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K mletému masu přidáme nastrouhanou cibuli, nasekané bylinky, ušlehané vejce, pepř a sůl. Vše promícháme.
  • 2
    Na prkénku posypaném hladkou moukou utvoříme ze vzniklé hmoty placičky. V kastrole na rozehřátém másle (1 lžíce) je po obou stranách opečeme a potom je podlité dusíme asi 30 minut.
  • 3
    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji trochou vývaru a smetanou. Omáčku dobře vymícháme a nalijeme ji na klopsy. Přidáme do ní kousek citronové kůry, kterou před podáváním vyjmeme. Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s těstovinami nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.