Klopsy z kuřecího a vepřového masa se smetanovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 500gramůKuře
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůSlanina vepřová
- 300gramůVepřová krkovička
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6lžicMouka pšeničná hladká
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
57 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
805 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté malé kuře vykostíme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s jednou oloupanou cibulí.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, vepřovou krkovici nasekáme nahrubo. Druhou cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
- 3V míse smícháme kuřecí a vepřové maso, přidáme vejce, 3 lžíce hladké mouky a sekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Na vále pak z masa utvoříme 10 koulí, které dlaní mírně zploštíme.
- 4V kastrolku na rozpuštěném sádle rozškvaříme slaninu a v rozehřátém omastku klopsy z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme do tepla. Pak na tuku orestujeme dorůžova nakrájenou cibuli, zasypeme ji 3 lžícemi mouky, necháme ji zpěnit, pak vzniklou zásmažku zalijeme vodou, zakapeme citronovou šťávou, přisolíme, připepříme a ušleháme na řídkou omáčku. Do omáčky vložíme zpět opečené klopsy a necháme je asi 30 minut přikryté mírně dusit. Nakonec vmícháme šlehačku a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.