Klopsy z vepřového masa I
45 min.
Ingredience
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaSádlo škvařené
- 500gramůVepřová plec
- 1kusSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,1litrVíno bílé
- 1lžičkaKapary sterilované
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusRohlíky bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
977 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.
- 2Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.
- 3Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.
- 4Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a ještě horkou vlijeme do vývaru ke klopsům, řádně rozmícháme a vaříme ještě zhruba 10 minut. Poté omáčku dochutíme vínem a nasekanými kapary, které předtím řádně vypereme. Poté omáčku odstavíme z ohně. Po odstavení vmícháme do omáčky žloutky rozmíchané v troše chladné vody nebo vína. Omáčku již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.
- 5Jako přílohy podáváme suchou rýži nebo makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou pokapanou máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.