Klopsy z vepřového masa I

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
977 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.
  • 2
    Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.
  • 3
    Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.
  • 4
    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a ještě horkou vlijeme do vývaru ke klopsům, řádně rozmícháme a vaříme ještě zhruba 10 minut. Poté omáčku dochutíme vínem a nasekanými kapary, které předtím řádně vypereme. Poté omáčku odstavíme z ohně. Po odstavení vmícháme do omáčky žloutky rozmíchané v troše chladné vody nebo vína. Omáčku již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.
  • 5
    Jako přílohy podáváme suchou rýži nebo makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou pokapanou máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.