Kmínová polévka s vejcem
30 min.
Ingredience
- 1hrstKmín celý
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1hrstPažitka
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
325 mg
Postup přípravy
- 1Základem polévky je vývar uvařený z kmínu, soli a vody. Vše vaříme asi 30 minut.
- 2Během varu si vedle připravíme na oleji světlou jíšku, zalijeme ji zeleninovým nebo masovým vývarem, rozšleháme a povaříme vše 15 minut. Potom přilijeme vývar z kmínu a vše ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a zašleháme vejce.
- 3Polévku podáváme se sekanou petrželí nebo pažitkou a opečenými žemlovými krutony. Lze dochutit také pepřem.
- 4Místo vejce můžeme 10 minut před koncem varu vhodit do polévky hrst růžové čočky, máslový hrášek, nebo kukuřici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.