Kmínová polévka s vejcem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
325 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základem polévky je vývar uvařený z kmínu, soli a vody. Vše vaříme asi 30 minut.
  • 2
    Během varu si vedle připravíme na oleji světlou jíšku, zalijeme ji zeleninovým nebo masovým vývarem, rozšleháme a povaříme vše 15 minut. Potom přilijeme vývar z kmínu a vše ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a zašleháme vejce.
  • 3
    Polévku podáváme se sekanou petrželí nebo pažitkou a opečenými žemlovými krutony. Lze dochutit také pepřem.
  • 4
    Místo vejce můžeme 10 minut před koncem varu vhodit do polévky hrst růžové čočky, máslový hrášek, nebo kukuřici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.