Knedlíčky s uzeným po tyrolsku
42 min.
Ingredience
- 5kusůŽemle tuková
- 2kusyŠalotka
- 150gramůUzené maso vařené
- 3lžícePetržel - nať
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 90gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkyPepř černý mletý
- Voda na vaření
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
233 mg
Cukr
294 mg
Postup přípravy
- 1Polotvrdé žemle rozkrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Slaninu i uzené vařené maso pokrájíme na nudličky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Šalotky očistíme a drobně pokrájíme. V pánvi osmažíme slaninu, jakmile začne růžovět, přimícháme šalotku, zpěníme ji a přidáme petrželku. Vše osmažíme téměř do zlatova, po chvíli vyklopíme do mísy s žemlemi. V misce vyšleháme vejce se solí, pepřem, přilijeme mléko, prošleháme a směs vlijeme na rohlíky. Promícháme, přidáme mouku, uzené maso, vejce a těsto důkladně promísíme, poté je necháme asi 20 minut odpočinout. Jeden bílek vyšleháme na pevný sníh a zlehka zapracujeme do těsta. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody.
- 2Z těsta mokrýma rukama vytvarujeme knedlíčky ve tvaru šišek o průměru přibližně 4 cm, dlouhé asi 8 cm. Vhazujeme je opatrně do vody a pomalu je vaříme po dobu 12 minut. Knedlíčky během vaření promícháváme. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.