Knedlíčky se špenátem a ricottou
35 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 150gramůSýr Ricotta
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
949 mg
Postup přípravy
- 1Rozmrazený špenát promícháme s ricottou, vejci a žloutkem. Přidáme 50 g nastrouhaného sýra, mouku a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 2Z těsta vykrajujeme malé nočky, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a zvolna uvaříme.
- 3Knedlíčky vyjmeme z vody a necháme okapat. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.