Knedlíčky z kuřecího masa zapečené s omáčkou se žampiony
50 min.
Ingredience
- Na knedlíčky
- 700gramůKuřecí prsa
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2litryVývar drůbeží
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 600mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1494 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
68 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a nakrájená kuřecí prsa rozmixujeme se šlehačkou, pepřem a solí. Z hmoty lžičkami vytvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucího drůbežího vývaru. Vaříme zhruba 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Na omáčku připravíme z očištěných a pokrájených žampionů. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony, vmícháme víno a smetanu. Na mírném plameni necháme omáčku zredukovat až do zhoustnutí. Na závěr přimícháme jemně posekanou petrželovou nať.
- 3Okapané knedlíčky vložíme do zapékací mísy, přelijeme žampionovou omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zhruba čtvrt hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.