Knedlíčky ze zbytku masa
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 100gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
178 mg
Cukr
483 mg
Postup přípravy
- 1Strouhanou housku navlhčíme mlékem.
- 2Mezitím utřeme žloutek s máslem, přidáme mleté maso. Osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a sníh z bílku a na závěr přidáme navlčenou strouhanou housku. Směs velmi dobře promícháme.
- 3Pokud je směs řidká, strouhanou housku nevlhčíme.
- 4Malou lžičkou tvoříme malé knedlíčky, které vhazujeme rovnou do vývaru.
- 5Knedlíčky vaříme 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.