Knedlíky z bramborového těsta polévané povidly

57 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme, dáme do vody (7 dl) a vaříme 20 minut doměkka.
  • 2
    Uvařené scedíme, vychladlé oloupeme a jemně pomeleme. Dáme je do mísy, přidáme sůl, hrubou mouku, rozšlehané vajíčko, strouhanku a těsto dobře promícháme a dáme na pomoučený vál. Těsto dobře uhněteme, musí být dosti tuhé. Utvoříme z něj váleček o průměru přibližně 5 cm. Pak z něj nakrájíme dílky silné též 4-5 cm.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody. Knedlíky vaříme podle velikosti 10-12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme sítem, necháme je okapat, dáme na talíře, polijeme je rozpuštěným máslem a rozehřátými švestkovými povidly. Povrch posypeme nastrouhaným perníkem, cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.