Knedlíky z bramborového těsta polévané povidly
57 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 0,5lžičkaSůl
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicStrouhanka
- 2litryVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 6lžicPovidla švestková
- 6lžicPerník
- 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme, dáme do vody (7 dl) a vaříme 20 minut doměkka.
- 2Uvařené scedíme, vychladlé oloupeme a jemně pomeleme. Dáme je do mísy, přidáme sůl, hrubou mouku, rozšlehané vajíčko, strouhanku a těsto dobře promícháme a dáme na pomoučený vál. Těsto dobře uhněteme, musí být dosti tuhé. Utvoříme z něj váleček o průměru přibližně 5 cm. Pak z něj nakrájíme dílky silné též 4-5 cm.
- 3V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody. Knedlíky vaříme podle velikosti 10-12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme sítem, necháme je okapat, dáme na talíře, polijeme je rozpuštěným máslem a rozehřátými švestkovými povidly. Povrch posypeme nastrouhaným perníkem, cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.