Knedlíky z bramborového těsta se švestkami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
  • 2
    Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme a smícháme se solí, rozšlehanými vajíčky, krupicí a moukou. Ze směsi vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverce, na každý položíme suchou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
  • 3
    Švestkové knedlíky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Během vaření je občas promícháme.
  • 4
    Švestkové knedlíky podáváme teplé, posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Knedlíky z bramborového těsta se švestkami
Nejlepší knedlíky na světě😎😍V kombinaci s mákem, naprosto výtečné!!😉😉Pokud jsou švestky kyselejší, stačí každou švestku posypat cukrem a až poté zabalit do kuliček:-)