Knedlíky z bramborového těsta se švestkami
35 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 75gramůKrupička dětská
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kilogramŠvestky
- 150gramůTvaroh tvrdý
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
- 2Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme a smícháme se solí, rozšlehanými vajíčky, krupicí a moukou. Ze směsi vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverce, na každý položíme suchou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
- 3Švestkové knedlíky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Během vaření je občas promícháme.
- 4Švestkové knedlíky podáváme teplé, posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Knedlíky z bramborového těsta se švestkami
Nejlepší knedlíky na světě😎😍V kombinaci s mákem, naprosto výtečné!!😉😉Pokud jsou švestky kyselejší, stačí každou švestku posypat cukrem a až poté zabalit do kuliček:-)