Knedlíky ze strouhanky

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozkvedláme žloutky, tekuté máslo, špetku muškátového květu, sůl a petrželku. Nalijeme na strouhanku a necháme asi 15 minut nabobtnat. Potom lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 2
    Směs vložíme do namočeného a vyždímaného ubrousku, zabalíme volněji do tvaru válečku a konce zavážeme. Vaříme ve velkém kastrole asi 30-45 minut. V polovině vaření knedlík obrátíme.
  • 3
    Hotový knedlík vybalíme a na prkénku jej krájíme nití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.