Kočičí svatba z Podkrkonoší

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
53 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme 3 cibule a 4 stroužky česneku, z toho 2 cibule a 2 stroužky pokrájíme nadrobno. Čerstvé hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky.
  • 2
    Omyté bílé fazole namočíme na několik hodin do 0.5 l studené vody, potom je dáme vařit do 1 litru vody s 1 lžičkou soli, 1 lžičkou majoránky a bobkovým listem. Vaříme doměkka přibližně 45 minut. Měkké fazole scedíme a dáme do misky. Kroupy dobře propereme, v sítu propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do 1 litru vody s 0.5 lžičkou soli. Uvaříme je doměkka, scedíme a dáme do misky.
  • 3
    Omytou vepřovou plec osušíme, pokrájíme na plátky, které osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme černým pepřem (1 lžička). V pekáčku rozpálíme sádlo a plátky masa opečeme z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme horké. Na výpek dáme pokrájenou cibuli s česnekem a hříbky, promícháme a osmažíme dorůžova. Přilijeme 2 dl vody a dusíme asi 10 minut. Potom k houbám přidáme uvařené kroupy a fazole a dáme na 10 minut do rozehřáté trouby zapéct.
  • 4
    Plátky horkého masa vložíme na talíře. Polijeme je výpekem s fazolemi a kroupami, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.