Kočičí tanec z Krkonoš
75 min.
Ingredience
- 250gramůČočka jedlá
- 1,5litryVoda pitná
- 250gramůKroupy ječné
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 3kusyCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 500gramůUzené maso vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1290 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
85 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
27 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou a přebranou čočku namočíme hodinu před vařením do studené (0,75 l) vody. Kroupy dobře promyjeme, dáme do druhého hrnce, zalijeme teplou vodou (0,75 l), pomalu vaříme se lžičkou majoránky a polovinou lžičky soli asi 60 minut.
- 2Oloupeme cibuli, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli osmažíme jen dorůžova.
- 3Do vody s čočkou dáme 1 celou oloupanou cibuli, půl lžičky soli, vaříme asi 45 minut. Uvařenou čočku i kroupy slijeme ze zbývajících vývarů a smícháme je. (Z čočky vyjmeme uvařenou cibuli.)
- 4Ke kroupové čočce přidáme prolisovaný česnek, pepř, podle chuti ještě dosolíme, směs dáme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem. Povrch směsi pokryjeme cibulí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 20-30 minut.
- 5Ke každé porci podáváme plátek uzeného vařeného masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.