Kočičí tanec z Krkonoš

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1290 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
85 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
27 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a přebranou čočku namočíme hodinu před vařením do studené (0,75 l) vody. Kroupy dobře promyjeme, dáme do druhého hrnce, zalijeme teplou vodou (0,75 l), pomalu vaříme se lžičkou majoránky a polovinou lžičky soli asi 60 minut.
  • 2
    Oloupeme cibuli, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli osmažíme jen dorůžova.
  • 3
    Do vody s čočkou dáme 1 celou oloupanou cibuli, půl lžičky soli, vaříme asi 45 minut. Uvařenou čočku i kroupy slijeme ze zbývajících vývarů a smícháme je. (Z čočky vyjmeme uvařenou cibuli.)
  • 4
    Ke kroupové čočce přidáme prolisovaný česnek, pepř, podle chuti ještě dosolíme, směs dáme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem. Povrch směsi pokryjeme cibulí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 20-30 minut.
  • 5
    Ke každé porci podáváme plátek uzeného vařeného masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.