Kodaňské masové kuličky
85 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 100gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůTymián čerstvý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůMléko polotučné
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 30gramůMáslo čerstvé
- RAJČATOVÁ OMÁČKA
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme maso s nakrájenou cibulí, přidáme mouku, tymián, papriku, podle chuti sůl a pepř. Hmotu spojíme vejcem a přidáme mléko.
- 2Z hmoty vytvarujeme 20 kuliček. Lehce je obalíme v mouce a necháme vychladit.
- 3Rajčatovou omáčka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji smažíme. Přilijeme vývar, potom přidáme rajčata, rajský protlak, česnek, bobkový list, sůl a pepř. Omáčku vaříme za občasného míchání 20-25 minut. Omáčku propasírujeme a dokořeníme.
- 4V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Postupně na něm po 5 minutách dohněda usmažíme masové kuličky. Usmažené kuličky vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích.
- 5Do pekáčku mísy vložíme masové kuličky, zalijeme je omáčkou a přivedeme k varu. Přikryjeme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě při 180°C. Před podáváním porce zalijeme 1 lžičkou jogurtu a ozdobíme tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.