Kohoutí varlata s artyčoky
55 min.
Ingredience
- 600gramůKohoutí varlata
- 150gramůArtyčoky
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůRýže dušená
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Varlata odblaníme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na kostičky, žampiony pokrájíme na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme varlata, osolíme, opepříme, posypeme moukou a usmažíme dozlatova. Varlata vyndáme, do pánve vsypeme artyčoky, plátky žampionů, orestujeme, podlijeme vínem Madeira, přilijeme vývar a dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a šťáva trochu nezhoustne.
- 3Varlata vrátíme do pánve, prohřejeme, zjemníme smetanou, ještě trochu provaříme a odstavíme.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.