Kohoutí varlata s artyčoky

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Varlata odblaníme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na kostičky, žampiony pokrájíme na plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme varlata, osolíme, opepříme, posypeme moukou a usmažíme dozlatova. Varlata vyndáme, do pánve vsypeme artyčoky, plátky žampionů, orestujeme, podlijeme vínem Madeira, přilijeme vývar a dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a šťáva trochu nezhoustne.
  • 3
    Varlata vrátíme do pánve, prohřejeme, zjemníme smetanou, ještě trochu provaříme a odstavíme.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.