Kokosová rýže s krevetami
30 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 350gramůRýže Basmati
- 600gramůVývar drůbeží
- 200mililitrůKokosový krém
- 1kusOkurka salátová
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusLimetka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej, pokrájenou šalotku spolu s chilli a prolisovaným česnekem osmahneme do poloměkka. Přidáme rýži, kokosový krém a vývar. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a směs přivedeme k varu. Lehce snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut.
- 2Po deseti minutách by nám pomalu měla docházet tekutina. Pokud se již směs vaří na sucho, přilijeme ještě vývar. Do směsi přidáme okurku a vaříme dalších 5 minut.
- 3Mezitím na vedlejší pánvi rozpálíme olej a očištěné krevety osmažíme do růžova. Přidáme k nim šťávu z jedné limetky, pár vteřin ještě povaříme a dáme stranou.
- 4Na drobno nasekáme koriandr, přidáme ho ke krevetám a ty rozdělíme spolu s rýží na talíře. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.