Kokosová rýže s krevetami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej, pokrájenou šalotku spolu s chilli a prolisovaným česnekem osmahneme do poloměkka. Přidáme rýži, kokosový krém a vývar. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a směs přivedeme k varu. Lehce snížíme teplotu, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut.
  • 2
    Po deseti minutách by nám pomalu měla docházet tekutina. Pokud se již směs vaří na sucho, přilijeme ještě vývar. Do směsi přidáme okurku a vaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Mezitím na vedlejší pánvi rozpálíme olej a očištěné krevety osmažíme do růžova. Přidáme k nim šťávu z jedné limetky, pár vteřin ještě povaříme a dáme stranou.
  • 4
    Na drobno nasekáme koriandr, přidáme ho ke krevetám a ty rozdělíme spolu s rýží na talíře. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.