Kokosový vývar s nudlemi, kuřecím masem a krevetami
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyOříšky makadamové
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKurkuma
- 400mililitrůMléko kokosové
- 6hrnkůVývar drůbeží
- 340gramůNudle rýžové
- 340gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCitronová tráva
- 1lžíceKoriandr celý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Příloha
- 4kusyVejce slepičí
- 230gramůKuřecí maso vařené
- 230gramůFazolové výhonky
- 1hrstCibulka jarní
- 1kusCibule
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda z pomerančových květů
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1280 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
69 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýžové nudle namočíme do studené vody. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozemeleme ji v mixéru společně s nakrájeným zázvorem, česnekem, oříšky, nakrájenými chilli papričkami bez semínek, citronovou trávou a mletou kurkumou. Koriandrová semena nasucho opražíme, rozemeleme na hrubší prášek a přidáme k vzniklé směsi.
- 2V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nejprve směs koření. Přilijeme kokosové mléko, vývar, ochutíme solí (1/4 lžička) a pepřem. Polévku cca 5-10 min povaříme.
- 3Mezitím scedíme rýžové nudle a cca 2 min je povaříme v osolené vodě (1/4 lžička sůl). Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do polévky přihodíme vařené krevety a necháme 1 - 2 min prohřát.
- 4Na přílohu uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, jarní cibulku nasekáme nadrobno a cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji. Při podávání nabereme vždy porci nudlí, zalijeme polévkou, přidáme vejce, maso, fazolové výhonky, posypeme osmaženou cibulí a jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.