Kokosový vývar s nudlemi, kuřecím masem a krevetami

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1280 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
69 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýžové nudle namočíme do studené vody. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozemeleme ji v mixéru společně s nakrájeným zázvorem, česnekem, oříšky, nakrájenými chilli papričkami bez semínek, citronovou trávou a mletou kurkumou. Koriandrová semena nasucho opražíme, rozemeleme na hrubší prášek a přidáme k vzniklé směsi.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nejprve směs koření. Přilijeme kokosové mléko, vývar, ochutíme solí (1/4 lžička) a pepřem. Polévku cca 5-10 min povaříme.
  • 3
    Mezitím scedíme rýžové nudle a cca 2 min je povaříme v osolené vodě (1/4 lžička sůl). Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do polévky přihodíme vařené krevety a necháme 1 - 2 min prohřát.
  • 4
    Na přílohu uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, jarní cibulku nasekáme nadrobno a cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji. Při podávání nabereme vždy porci nudlí, zalijeme polévkou, přidáme vejce, maso, fazolové výhonky, posypeme osmaženou cibulí a jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.