Koktejl z hlávkového zelí
30 min.
Ingredience
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- Zálivka
- 3lžíceMajonéza
- 3lžíceKečup ostrý
- 2lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaHořčice
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 10gramůKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku s vařící vodou pomalu, pomocí lžíce dáme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Potom vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Hlávkové zelí zbavíme poškozených listu, rozpůlíme, vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které poklademe do salátových skleněných mističek.
- 3Příprava zálivky: ve vhodné nádobě smícháme dohromady majonézu, kečup, jogurt, hořčici. Promícháme, ochutnáme a podle chutě dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Opět promícháme. Připravenou zálivkou přelijeme každou porci zelí, povrch posypeme nakrájenými vejci. Nakonec porce posypeme nasekaným koprem.
- 4Koktejly až do podávání udržujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.