Koktejl z vařených krevet
31 min.
Ingredience
- 150gramůMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,13lžičkaTabasco
- 2lžíceKečup
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný Graham
- 0,5kusSalát ledový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
333 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si salátové misky a vyložíme je omytými salátovými listy.
- 2V jiné misce smícháme smetanu, kečup a majonézu, směs ochutíme pepřem, solí a tabaskem. Vmícháme citronovou šťávu.
- 3Krevety vyloupeme a očistíme. Poté je rovnoměrně rozdělíme na misky, přelijeme smetanovým dresinkem a salátové misky pod fólií necháme v chladničce zhruba 1/2 hodiny uležet.
- 4Před podáváním směs v miskách poprášíme mletou paprikou, každou misku zdobíme plátkem citronu a nevyloupanou krevetou.
- 5Servírujeme s tmavým chlebem namazaným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.