Koláč cibulák
55 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 300mililitrůVoda pitná
- 21gramůDroždí
- 2lžíceStrouhanka
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaTymián sušený
- 4lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSlanina vepřová
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
49 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme mouku, cukr a sůl.
- 2Zpracujeme těsto a necháme ho vykynout.
- 3Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Smetanu spojíme s vejcem a bílkem.
- 4Koláčovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
- 5Urovnáme vykynulé těsto, posypeme orestovanou cibulí, nastrouhaným sýrem, slaninou na kostičky a tymiánem. Zalijeme smetanou, necháme 15 minut odpočinout a pečeme na 180°C asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.