Koláč mořský
75 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 225gramůLosos - filety
- 4,25decilitryMléko nízkotučné
- 1kusBobkový list
- 1kilogramBrambory
- 60gramůKrevety tygří - loupané
- 60gramůTuk
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 2lžíceKapary
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
552 mg
Postup přípravy
- 1Do pánve dáme ryby s bobkovým listem, solí, pepřem a 3dl mléka. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
- 2Pokrájíme oloupané brambory a uvaříme je ve slané vodě.
- 3Ryby necháme okapat a uschováme 3dl tekutiny, v níž se vařily. Ryby rozebereme na vrstvičky, vyhodíme kosti a maso dáme do zapékací mísy, přidáme krevety.
- 4Rozpustíme v hrnci polovinu rostlinného tuku, přidáme mouku a minutu smažíme. Přiléváme postupně uschovaný vývar a víno, přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kapary a kopr a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybí maso a rozmícháme.
- 5Brambory scedíme a rozmačkáme je. Smícháme se zbylým rostlinným tukem, solí, pepřem a mlékem, aby byla hladká kaše.
- 6Kaši dáme do sáčku s velkou hvězdičkovou trubičkou, nastříkáme na ryby a v předehřáté troubě pokrm zapékáme 25 minut.
- 7Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.