Koláč plněný artyčoky
90 min.
Ingredience
- Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]
- 10gramůDroždí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 4lžíceOlej olivový
- 8kusůArtyčoky
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Parmezán
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1772 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
37 g
Sacharidy
336 g
Vláknina
114 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
- 2Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
- 3Připravíme si artyčokovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm podusíme artyčoky pokrájené na čtvrtky. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Artyčoky rozprostřeme na koláč.
- 4V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku a osolíme. Směsí ze smetany zalijeme koláč.
- 5Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.