Koláč plněný artyčoky

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1772 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
37 g
Sacharidy
336 g
Vláknina
114 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
  • 2
    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
  • 3
    Připravíme si artyčokovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm podusíme artyčoky pokrájené na čtvrtky. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Artyčoky rozprostřeme na koláč.
  • 4
    V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný parmezán, nasekanou petrželku a osolíme. Směsí ze smetany zalijeme koláč.
  • 5
    Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.