Koláč plněný chřestem
90 min.
Ingredience
- Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 5lžicVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 125mililitrůVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůChřest bílý
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůBazalka
- 10gramůKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]:
- 2Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, rozprostřeme ho do formy a plníme zeleninovou náplní.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme víno. Podusíme na něm oloupaný bílý chřest. Směs pak rozmixujeme v mixéru a přidáme k ní na kostičky pokrájenou dušenou šunku. Osolíme a opepříme. Směs rozprostřeme na koláč.
- 4V misce si smícháme vejce, žloutky, smetanu a nasekané bylinky, tedy petržel, bazalku a kerblík. Zalijeme směsí koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.