Koláč plněný chřestem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]:
  • 2
    Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, rozprostřeme ho do formy a plníme zeleninovou náplní.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme víno. Podusíme na něm oloupaný bílý chřest. Směs pak rozmixujeme v mixéru a přidáme k ní na kostičky pokrájenou dušenou šunku. Osolíme a opepříme. Směs rozprostřeme na koláč.
  • 4
    V misce si smícháme vejce, žloutky, smetanu a nasekané bylinky, tedy petržel, bazalku a kerblík. Zalijeme směsí koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.