Koláč plněný žampiony
90 min.
Ingredience
- Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 5lžicVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaProvensálské koření
- 2kusyRajčata
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
964 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]:
- 2Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, rozprostřeme ho do formy.
- 3Připravíme si žampionovou náplň. V pánvi rozehřejeme máslo. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky a vložíme do pánve. Orestujeme a přidáme k ní na plátky pokrájené žampiony. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme slupku, oddělíme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Přidáme do pánve a podusíme. Dušenou žampionovo-rajčatovou směs rozprostřeme na koláč.
- 4V misce si rozmícháme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, žloutky, celé vejce, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku. Vše osolíme, opepříme a směsí zalijeme koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.