Koláč s ančovičkami a sýrem
90 min.
Ingredience
- 900gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3kusyRajčata
- 24kusůOlivy černé
- 6kusůRajčata sušená sterilovaná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 55gramůAnčovičky konzervované
- 3lžíceVoda pitná
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2193 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
153 g
Sacharidy
210 g
Vláknina
57 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme 1 žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.
- 3Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji ji s kořením osmažíme a asi 20 minut dusíme pod pokličkou. Poté dosmažíme bez pokličky a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na plátky.
- 4Na dno koláče klademe plátky rajčat, na každý plátek dáme vypeckovanou olivu a skládáme do tvaru mřížky, kterou uděláme z proužků sušených rajčat a z ančoviček. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.