Koláč s bramborami a pórkem
70 min.
Ingredience
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůTymián čerstvý
- 50gramůOlej slunečnicový
- 15mililitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 250gramůPórek
- 60gramůRukola
- 80gramůSýr Gruyére
- 150mililitrůMléko polotučné
- 30gramůPažitka
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, posekané lístky tymiánu, přidáme olej, jedno vejce, vodu a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do alobalu a vložíme na půl hodiny do lednice.
- 2Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek na tenká kolečka, rukolu natrháme na menší kousky, sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno. Formu na koláče vymažeme tukem, těsto vyválíme, vložíme do formy, posypeme polovinou sýra, poklademe bramborami, pórkem, rukolou a zasypeme zbytkem sýra. V mléce rozkvedláme zbylá vejce, přidáme pažitku, podle chuti sůl, pepř a nalijeme na koláč. Formu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200°C 10 minut, poté zmírníme teplotu na 180°C a pečeme dalších 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.