Koláč s červenou čočkou
75 min.
Ingredience
- 230gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVoda pitná
- 180gramůČočka jedlá
- 300mililitrůVývar slepičí
- 25gramůOlej slunečnicový
- 250gramůPaprika červená
- 120gramůCibule
- 15gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 20gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, přidáme měkké máslo a důkladně prohněteme. Přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice odležet. Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, petrželku posekáme na jemno. Čočku vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem, povaříme 10 minut, scedíme a rozmačkáme na kaši. V pánvi na oleji osmahneme cibuli s paprikou, přidáme rajčatový protlak, čočkovou kaši, osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme. Přimícháme petrželku a dáme zatím stranou.
- 2Z těsta vyválíme plát, koláčovou formu vymažeme tukem, vložíme těsto, přiložíme náplň z pánve, rozetřeme, formu umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.