Koláč s cibulí a tuňákem
125 min.
Ingredience
- Vrchní vrstva
- 900gramůCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 85gramůOlivy černé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát ledový
- 1kusSalát kadeřavý
- 200gramůTuňák v oleji
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžičkaSůl
- 7gramůDroždí sušené
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVoda pitná
- 6lžicOlej stolní
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku se solí, s droždím, přidáme olej a takové množství vody, aby vzniklo hladké, tuhé těsto. Na pomoučené pracovní desce hněteme 5 minut, aby bylo pružné a vláčné, vytvarujeme z něj kouli, vložíme do misky vymazané olejem. Povrch těsta potřeme olejem, necháme hodinu kynout přikryté ubrouskem na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
- 2Cibuli dusíme v hrnci s rozehřátým máslem na velmi mírném ohni 20 minut. Přidáme cukr a sůl, za častého míchání dusíme ještě 30 - 40 minut, dokud nezačne cibule zlátnout. Po zamíchání hrnec vždy zase přiklopíme. Potom cibuli zahříváme ještě 15 - 20 minut bez pokličky, aby byla stejnoměrně zlatá. Hrnec odstavíme, vmícháme tymián, vykynuté těsto krátce prohněteme na pomoučené pracovní desce, rozválíme na obdélník o velikosti 33 x 23 cm se zvýšenými okraji a opatrně přeneseme na plech. Protože je velmi elastické, bude třeba ho na plechu znovu roztáhnout.
- 3Na těsto ve stejnoměrné vrstvě rozložíme cibuli. Rozebereme na kousky maso z tuňáka, položíme na cibuli, nakonec poklademe koláč olivami, dle chuti osolíme a opepříme. Plech vložíme do trouby, předehřáté na 220°C, pečeme 20 minut na nejvyšší poloze roštu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.