Koláč s hovězím masem a fazolemi
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůFazole bílé sterilované
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůListové těsto
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
51 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, bobkový list, sůl a pepř. Vše zaprášíme moukou a podlijeme 1/4 litru vody. Dusíme asi 60 minut. Po 45 minutách přidáme okapané fazole.
- 2Listové těsto rozválíme a z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje dortové formy. Těsto poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.