Koláč s kozím sýrem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
154 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou rozkládací formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vyložíme ji těstem. Kraje vytáhneme asi o 4 cm nahoru a těsto propícháme vidličkou. Předpečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 12 minut.
  • 2
    Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpustíme máslo a česnek v něm asi 15 vteřin osmahneme. Přidáme mouku, bazalku, tymián a za stálého míchání přiléváme mléko. Vaříme asi 1-2 minuty, až hmota zhoustne. Lehce osolíme, opepříme a odstavíme.
  • 3
    Žloutky rozšleháme s několika lžícemi mléčné směsi, potom teprve smícháme se zbylou mléčnou směsí. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do směsi.
  • 4
    Těsto vyndáme z trouby a teplotu snížíme na 190 °C. Sýr rozdrobíme a rozdělíme na těsto. Na něj rozložíme vaječnou směs a koláč pečeme asi 20 minut, až je vršek koláče zlatohnědý. Formu rozevřeme, koláč vyjmeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.