Koláč s kozím sýrem
45 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůLinecké (křehké) těsto
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr kozí
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
154 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Koláčovou rozkládací formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vyložíme ji těstem. Kraje vytáhneme asi o 4 cm nahoru a těsto propícháme vidličkou. Předpečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 12 minut.
- 2Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpustíme máslo a česnek v něm asi 15 vteřin osmahneme. Přidáme mouku, bazalku, tymián a za stálého míchání přiléváme mléko. Vaříme asi 1-2 minuty, až hmota zhoustne. Lehce osolíme, opepříme a odstavíme.
- 3Žloutky rozšleháme s několika lžícemi mléčné směsi, potom teprve smícháme se zbylou mléčnou směsí. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do směsi.
- 4Těsto vyndáme z trouby a teplotu snížíme na 190 °C. Sýr rozdrobíme a rozdělíme na těsto. Na něj rozložíme vaječnou směs a koláč pečeme asi 20 minut, až je vršek koláče zlatohnědý. Formu rozevřeme, koláč vyjmeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.