Koláč s krevetami a uzenou rybou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
910 mg
Cukr
272 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku se špetkou soli, jeden žloutek, máslo nakrájené na kostičky a tři lžíce studené vody. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme v chladničce půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Připravíme si vyloupané a očištěné vařené krevety.
  • 3
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko, do něhož jsme vložili plátky uzené ryby a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách maso opatrně přendáme na mísu a 125 ml mléčného vývaru dáme stranou.
  • 4
    Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou vložíme do koláčové formy, kterou jsme vymazali máslem. Těsto překryjeme pečícím papírem, zatížíme keramickými kuličkami a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po osmi minutách odstraníme papír s kuličkami a koláč pečeme ještě zhruba pět minut.
  • 5
    Do zchladlého mléka vmícháme sýr, tři ušlehaná vejce, pepř a drobně posekanou pažitku.
  • 6
    Koláč necháme mírně vychladnout a poté jej naplníme směsí rozebraného rybího masa a krevet. Směs přelijeme připravenou omáčkou a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba půl hodiny.
  • 7
    Koláč necháme mírně zchladnout, nakrájíme na výseče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.