Koláč s krevetami a uzenou rybou
95 min.
Ingredience
- 400gramůTreska uzená
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaSůl
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 3lžícePažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
910 mg
Cukr
272 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku se špetkou soli, jeden žloutek, máslo nakrájené na kostičky a tři lžíce studené vody. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme v chladničce půl hodiny odpočinout.
- 2Připravíme si vyloupané a očištěné vařené krevety.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko, do něhož jsme vložili plátky uzené ryby a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách maso opatrně přendáme na mísu a 125 ml mléčného vývaru dáme stranou.
- 4Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou vložíme do koláčové formy, kterou jsme vymazali máslem. Těsto překryjeme pečícím papírem, zatížíme keramickými kuličkami a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po osmi minutách odstraníme papír s kuličkami a koláč pečeme ještě zhruba pět minut.
- 5Do zchladlého mléka vmícháme sýr, tři ušlehaná vejce, pepř a drobně posekanou pažitku.
- 6Koláč necháme mírně vychladnout a poté jej naplníme směsí rozebraného rybího masa a krevet. Směs přelijeme připravenou omáčkou a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba půl hodiny.
- 7Koláč necháme mírně zchladnout, nakrájíme na výseče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.