Koláč s lososem a krémovou náplní

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku smícháme s ovesnou moukou a špetkou soli. Máslo s moukou zpracujeme, aby vznikla sypká směs podobná hrubší drobence. Do vzniklé směsi vpracujeme rostlinný tuk a studenou vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto.
  • 2
    Nejprve vymažeme formu na ovocný koláč, která má průměr 27 cm. Hotové těsto vyválíme do kruhu. Tím vyplníme formu tak, aby okraje byly přilepené k formě a uprostřed vznikla prohlubeň, do které vlijeme krémovou náplň. Nakonec těsto propícháme párátkem a necháme 15 minut uležet v chladu.
  • 3
    Nyní připravíme lososa. Na páře uvaříme lososa. Vaříme asi 15 minut. Poté lososa vyjmeme, po vychladnutí odstraníme kůži a kosti. Lososa zbaveného kůže a kostí roztrháme na jednotlivé vrstvy.
  • 4
    Na oleji opečeme pórek, dokud nezměkne. Připravíme krémovou omáčku a sýr. Vejce vyšleháme se smetanou a mlékem. Tekutinu osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.
  • 5
    Těsto vyndáme z ledničky, položíme na něj pečící papír. Na něj rozprostřeme sušené fazole a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 10 minut. Poté sundáme papír s fazolemi a samotné těsto pečeme ještě dalších 5 minut.
  • 6
    Předpečené těsto vyndáme z trouby. Hned jej poklademe lososím masem, pórkem, sýrem a přelijeme krémovou směsí. Takto připravený koláč opět vrátíme do vyhřáté trouby a dopečeme ještě 40 minut při 180 stupních Celsia.
  • 7
    Jakmile koláč zezlátne, vyndáme jej z trouby, necháme vychladit a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.