Koláč s lososem a krémovou náplní
105 min.
Ingredience
- Těsto na koláč
- 12mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka ovesná
- 75gramůMáslo čerstvé
- 75gramůTuk
- 1gramSůl
- 400gramůLosos obecný
- 1kusPórek
- 125gramůSýr Gouda 45%
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5kusůVejce slepičí
- 5mililitrůOlej slunečnicový
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku smícháme s ovesnou moukou a špetkou soli. Máslo s moukou zpracujeme, aby vznikla sypká směs podobná hrubší drobence. Do vzniklé směsi vpracujeme rostlinný tuk a studenou vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto.
- 2Nejprve vymažeme formu na ovocný koláč, která má průměr 27 cm. Hotové těsto vyválíme do kruhu. Tím vyplníme formu tak, aby okraje byly přilepené k formě a uprostřed vznikla prohlubeň, do které vlijeme krémovou náplň. Nakonec těsto propícháme párátkem a necháme 15 minut uležet v chladu.
- 3Nyní připravíme lososa. Na páře uvaříme lososa. Vaříme asi 15 minut. Poté lososa vyjmeme, po vychladnutí odstraníme kůži a kosti. Lososa zbaveného kůže a kostí roztrháme na jednotlivé vrstvy.
- 4Na oleji opečeme pórek, dokud nezměkne. Připravíme krémovou omáčku a sýr. Vejce vyšleháme se smetanou a mlékem. Tekutinu osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.
- 5Těsto vyndáme z ledničky, položíme na něj pečící papír. Na něj rozprostřeme sušené fazole a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 10 minut. Poté sundáme papír s fazolemi a samotné těsto pečeme ještě dalších 5 minut.
- 6Předpečené těsto vyndáme z trouby. Hned jej poklademe lososím masem, pórkem, sýrem a přelijeme krémovou směsí. Takto připravený koláč opět vrátíme do vyhřáté trouby a dopečeme ještě 40 minut při 180 stupních Celsia.
- 7Jakmile koláč zezlátne, vyndáme jej z trouby, necháme vychladit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.