Koláč s meruňkami a likérem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1157 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
47 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
7 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve naložíme rozpůlené meruňky do likéru, přidáme také rozpůlené pecky. Necháme stát 14 dní.
  • 2
    Utřeme 125 g másla a 125 g cukru. Poté přilijeme 200 ml mléka a rozemleté mandle, vyrobíme hladké těsto. Těsto necháme 25 minut v lednici.
  • 3
    Mezitím 200 ml mléka přivedeme k varu, přidáme vanilkový lusk a rýži. Zmírníme teplotu a vaříme 25 minut. Zatímco se rýže vaří, rozmixujeme 175 g meruněk naložených v likéru a likér na hladkou pastu. Jakmile se rýže uvaří, vyndáme vanilkový lusk, přidáme créme fraiche, meruňkovou pastu a pořádně zamícháme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
  • 4
    Odležené těsto rozválíme na kruh o průměru 25 cm, pak dáme do formy, přikryjeme pečícím papírem a pečeme 20 minut. Poté na těsto dáme rýžovou náplň, polijeme 50 g rozpuštěného másla, posypeme 40 g cukru, rozložíme zbylé meruňky a dáme na 20 minut do trouby dopéct. Podáváme horké s lžící créme fraiche.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.